Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Упродовж 2,5 років зі столичних вулиць прибрано понад 8 тисяч незаконних тимчасових споруд

12 січня 2017 року, 17:51

У період із 1 серпня 2014 року до 30 грудня 2016 року КП «Київблагоустрій», його підрядники, а також столичні райдержадміністрації разом демонтували 8108 незаконних комерційних тимчасових споруд (ТС). Про це повідомив директор КП «Київблагоустрій» Іван Кліпа, наводячи сумарну статистику поточних даних, що фіксуються з часу започаткування влітку 2014 року керівництвом КМДА системного демонтажу незаконних ТС.

Передусім директор комунального підприємства нагадав, що з 1 серпня 2014 року до 30 грудня 2015 року в Києві було демонтовано 6206 незаконних тимчасових споруд.

«Ще 1902 незаконні тимчасові споруди демонтовано упродовж 2016 року. Разом за два з половиною роки – понад 8 тисяч незаконних ТС. Левову частку цих робіт виконали демонтажні бригади комунального підприємства «Київблагоустрій» і залучені підрядні організації. До сумарної статистики також увійшли демонтажі, що здійснили районні адміністрації міста та деякі власники МАФів, які під час наших перевірок визнали нелегальний статус своїх самовільно встановлених на вулицях споруд», – пояснив Іван Кліпа.

Він зазначив, що в переліку демонтованого протягом 2016 року не тільки незаконні павільйони та кіоски (МАФи), а й безліч різноманітних тимчасових споруд, у тому числі: торгівельні ряди з ролетів і кіосків, автомийки та шиномонтажі, автокрамниці на колесах (купави), авто з продажу кави та фастфуду, літні майданчики при кафе, барах і ресторанах, незаконні огорожі, зупинкові комплекси з торгівлею, складські приміщення, намети сезонної торгівлі, гаражі, лотки-тенди (штендери), різні технічні (побутові) приміщення, невеличкі рекламні конструкції, інші дрібні тимчасові споруди.

Директор КП «Київблагоустрій» нагадав, що станом на липень 2014 року, тобто перед початком системної «хвилі» з прибирання МАФів, у столиці нараховувалось від 18 до 20 тисяч комерційних тимчасових споруд, із них – 6,5 тисяч 1 лютого 2015 року було визнано легальними. Їхні власники в період з 1 вересня 2014 до 1 лютого 2015 року зареєструвались у Департаменті містобудування та архітектури, уклали з містом відповідну угоду, сплатили пайовий внесок до столичного бюджету та отримали дозвільні документи КМДА (зокрема, інформаційні талони, які слугують офіційною перепусткою до легальної підприємницької діяльності на столичних вулицях).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]