Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

22 січня Київ відзначить День Соборності України вшануванням загиблих за її незалежність і символічним флешмобом

18 січня 2017 року, 14:30

До Дня Соборності України в Києві заплановані урочистості за участю керівництва держави, представників центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, народних депутатів України, учасників антитерористичної операції у Донецькій і Луганській областях, представників української діаспори, громадських об’єднань і релігійних організацій, діячів науки та культури.

Як повідомляє Департамент суспільних комунікацій КМДА, у цей день – 22 січня – відбудеться традиційне покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському. Також відкриють меморіальну дошку на честь командира корпусу Січових Стрільців, полковника Армії УНР, засновника Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця (на вул. Січових Стрільців).

Відбудеться покладання квітів і до пам’ятників, пам’ятних знаків і місць поховань видатних діячів Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, борців за незалежність України у ХХ столітті, загиблих учасників Революції Гідності та антитерористичної операції у Донецькій і Луганській областях.

Окрім того, в День Соборності о 10:00 на мосту Патона відбудеться флешмоб «Живий ланцюг Соборності», у якому учасники заходу об’єднають два береги Дніпра «живим» ланцюгом.

Із детальним планом урочистостей до Дня Соборності можна ознайомитися за посиланням: http://dsk.kievcity.gov.ua/content/den-sobornosti-ukrainy-kyiv-2017.html

Нагадаємо, шо День Соборності України відзначається офіційно з 1999 року на честь проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]