Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із початку року за неприбраний сніг та кригу складено 552 адміністративні протоколи

18 січня 2017 року, 18:42

За минулу добу через неприбраний сніг і кригу міські та районні інспектори благоустрою склали 33 адміністративних протоколи та винесли 277 приписів. Загалом із початку року інспектори з благоустрою склали на порушників 552 адміністративні протоколи, які можуть стати підставою для штрафів на загальну суму майже 940 тисяч гривень.

«Кожен власник, орендар території чи обслуговуюча організація зобов’язані дбати про порядок – того вимагають єдині для всіх Правила благоустрою Києва. Це стосується як ЖЕКів, так і приватних установ – магазинів, ринків, офісних центрів тощо. Ми вже маємо десятки звернень до медичних закладів через травмування на вулицях і, в тому числі, через неякісно прибрані вулиці й двори. Таких порушників ми штрафуватимемо і штраф зараз може сягати 1700 гривень», – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Усього, як повідомили в Департаменті міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА, з початку року інспектори склали 552 адмінпротоколи і 5597 приписів через неприбраний сніг і кригу. Загальна сума штрафів на основі протоколів може сягати 938 тисяч гривень.

Згідно з Правилами благоустрою, балансоутримувачі територій повинні забезпечувати своєчасне прибирання снігу та льоду з балансової і прилеглої території, негайно проводити очищення дахів і козирків від снігу та бурульок із дотриманням застережних заходів щодо безпеки руху пішоходів, огороджувати небезпечні місця на тротуарах, переходах тощо.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]