Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ лідирує серед регіонів України за рівнем працевлаштування населення

25 січня 2017 року, 14:49

Сьогодні рівень зайнятості населення в столиці – найвищий серед регіонів і становить 62,5% (в Україні загалом – 56,5%). Окрім того, у Києві найнижчий у країні (після Харківської області) рівень безробіття – 6,4% (в Україні – 9,2%). Про це повідомили в Київському міському центрі зайнятості.

Варто зазначити, що для Києва, як і для всієї України, характерна проблема молодіжного безробіття, рівень якого перевищує відповідний показник серед всіх вікових груп. До столиці зосереджений потік трудових мігрантів.

Однак, у 2016 році Києву вдалось збільшити обсяги працевлаштування громадян, які звернулись до служби зайнятості міста, у тому числі самостійно, понад 19,8 тис. осіб. Зокрема, збільшено на 4,2% обсяги працевлаштованих безробітних за направленням служби зайнятості – понад 10 тисяч. Темп зростання перевищує загальнодержавний (в Україні падіння на 8%).

Майже 300 осіб у 2016 році отримали одноразову виплату допомоги із безробіття для відкриття власної справи. Окрім того, працевлаштовано 148 осіб шляхом надання роботодавцям компенсації єдиного соціального внеску. Отримали ваучер на навчання 200 осіб віком старше 45 років. Проходили професійне навчання, перенавчання або підвищення кваліфікації майже 5 700 осіб. Були залучені до участі в суспільно-корисних громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру понад 4 000 осіб. Профорієнтаційні послуги отримали 97,6 тис. осіб, із них – 34,8 тис. безробітних, 42,6 тис. – учні загальноосвітніх шкіл. Варто зазначити, що середній рівень заробітної плати у столиці сьогодні перевищує середній у державі в 2 рази.

Довідково.

Державна служба зайнятості України – сервісна установа, яка виконує важливу соціальну функцію. Із метою підвищення конкурентоспроможності безробітних на ринку праці здійснюється професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітних на замовлення роботодавців або для проведення підприємницької діяльності за договорами в професійно-технічних і вищих навчальних закладах, на підприємствах, в установах, організаціях або безпосередньо у роботодавців – замовників кадрів, у тому числі в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]