Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві запустили освітній IT-проект із перспективою подальшого поширення на все місто

01 лютого 2017 року, 16:38

 

У столиці презентували запуск освітнього IT-проекту, на меті якого – безкоштовно навчати програмуванню школярів у форматі IT-факультативу. Програма стартуватиме в київській школі № 61 у тестовому режимі з перспективою подальшого поширення на все місто.

«Мета цих факультативних занять – надати школярам простий і безкоштовний доступ до професії майбутнього – програміста, – підкреслив, презентуючи проект, перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. – Проект реалізується за підтримки Kyiv Smart City волонтерами «Академії Кодування». І, якщо цей досвід буде вдалим, а я в цьому не сумніваюся, то вже з початку наступного навчального року його поширять на все місто», – зауважив Геннадій Пліс.

За словами Кирила Савченка, організатора некомерційної ініціативи «Академії Кодування», програму започатковано з метою її апробації і подальшого поширення в столиці. Проект стане першим комплексним досвідом навчання програмуванню в державних школах.

«IT-освіта є важливою складовою в побудові розумного міста, – вважає координатор Kyiv Smart City Ярослава Бойко. – Ми маємо чіткий запит суспільства та не можемо його ігнорувати. Окрім того, декілька місяців поспіль програма Kyiv Smart City Hub тестувалась в Kyiv Smart City Hub, ми зрозуміли, що, по-перше, вона ефективна, по-друге, бажаючих навчатись дуже багато і очевидно, що у програми є велике майбутнє. І нам усім потрібно поступово переходити до конкретних дій», – впевнена Ярослав Бойко.

Геннадій Пліс зауважив, що розвиток молоді – це пріоритет роботи команди мера Києва. Саме тому навчання в школах столиці має проводитися за сучасними, провідними програмами.

«Зараз волонтери збирають кошти, щоб обладнати класи для занять у інших школах Києва. Кожен може приєднатись до цієї ініціативи на платформі «Спільнокошт». Ми знаємо, наскільки важливо направити школярів, допомогти їм у майбутній професії. Я також впевнений, що програміст – це та справа, потреба в якій буде лише розвиватися», – підкреслив перший заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]