Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Великогабаритний транспорт не заїжджатиме в місто до 20:00»

06 лютого 2017 року, 14:19

Щоб уникнути блокування руху на дорогах і перешкоджання роботі снігоприбиральної техніки, великогабаритний транспорт пускатимуть до Києва тільки після 20:00. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час координаційної наради з керівництвом КМДА, главами районів, комунальних служб, представників поліції і ДСНС.

«Ситуація в місті складна. Снігопад не припиняється з ночі. Велика кількість опадів випала з 5-ої до 8-ої години ранку – близько 10-15 см. І надто складно, коли в місті інтенсивний рух, швидко очистити всі вулиці. Давайте говорити відверто, зранку ситуація з пробками була дуже складною», – наголосив Віталій Кличко. Мер зазначив, що пересуватися вулицями складно і через велику кількість аварій, які блокують рух транспорту.

Мер зауважив, що згідно з прогнозами синоптиків, снігопади триватимуть до середи.

«Наше завдання – продовжувати прибирання, щоб оперативно очистити ключові магістралі, щоб місто працювало ефективно», – підкреслив мер.

Окрім того, столична влада вирішила продовжити запроваджену заборону на в’їзд великогабаритного транспорту до 8-ої години вечора сьогоднішнього дня.

«Може скластися ситуація, коли фури заїдуть у місто, яке тільки чистять і будуть блокувати рух і заважати прибиранню. Місто знову стане. Тому до 8 години вечора, коли почне зменшуватися кількість автомобілів, і до ранку вони зможуть заїхати в місто. Сподіваюся, що усі з розумінням поставляться до такого рішення», – підкреслив мер.

Віталій Кличко зазначив, що в усіх районах комунальні служби мають бути максимально мобілізованими.

«Це стосується і прибирання вулиць, чищення тротуарів і підходів до зупинок громадського транспорту та самих зупинок, посипання тротуарів та пішохідних зон. Максимально прибирати вулиці вночі, коли мало транспорту в місті. Оскільки збільшується навантаження на громадський транспорт – він має ходити вчасно, всі автобуси, тролейбуси, трамваї повинні бути на маршрутах», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер ще раз закликав водіїв не виїжджати без нагальної потреби на своїх автомобілях. Тим не менше, щоб у разі екстреної ситуації кияни могли отримати допомогу, телефони всіх служб – не тільки 1551 – мають працювати в режимі гарячої лінії і в районних адміністраціях, ЖЕДах, службі з надзвичайних ситуацій, поліції. Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв подякував за співпрацю ДСНС, яка зі своїми тягачами допомагала розвантажувати шляхи, де буксували авто, та наголосив, що потрібно проаналізувати, на яких ділянках сьогодні сталися великі затори, та починати прибирання з них.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]