Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київські спортсмени візьмуть участь у Всесвітніх зимових іграх Спеціальної Олімпіади в Австрії

07 лютого 2017 року, 16:12

Столичні спортсмени готуються до змагань в 11-тих Всесвітніх зимових іграх Спеціальної Олімпіади в Австрії, які з 14 до 25 березня 2017 року пройдуть під гаслом «Серцебиття світу». Олімпіада об’єднає понад 4 тисячі спортсменів із розумовими вадами й тренерів зі 110 країн світу.

«Українська збірна буде представлена 25 учасниками в трьох видах спорту: лижні перегони, гірськолижний спорт і хокей на підлозі (різновид хокею для людей із інвалідністю). Серед них і двоє киян: кращий спортсмен із інвалідністю 2010 року Володимир Янчук і спортсмен із синдромом Дауна Степан Синюков. Вони поїдуть до Австрії, щоб гідно представити нашу країну, а також продемонструвати свої здібності у володінні гірськими лижами всьому світові», – повідомив президент Спеціальної Олімпіади України, академік НАН і НАМН України Сергій Комісаренко.

За його словами, Всесвітні ігри стануть найбільшим спортивним і гуманітарним заходом цього року.

«Звісно, Україна переживає нині не найкращі часи. Але ми можемо гідно подолати всі труднощі, як це щодня роблять наші спортсмени, які на відміну від своїх закордонних колег не часто почуваються рівними в суспільстві. Для цього й започатковано рух Спеціальної Олімпіади – для створення світу, що приймає і поважає кожну людину, незалежно від її особливостей», – зауважив Сергій Комісаренко.

 

 

Довідково.

Всеукраїнська благодійна організація осіб із інвалідністю «Спеціальна Олімпіада України» (СОУ) існує із 2002 року. Вона акредитована Special Olympics Int. та визнана Національним Олімпійським Комітетом України. Є частиною Всесвітньої Спеціальної Олімпіади – найчисельнішої у світі міжнародної спортивної організації осіб із інвалідністю, визнана неурядовим членом ООН.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]