Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За останню добу інспектори благоустрою склали 94 адміністративні протоколи, сума яких може сягати 160 тис. грн

07 лютого 2017 року, 18:04

За минулу добу, 6 лютого, інспектори благоустрою склали 94 адмінпротоколи та видали 1 327 приписів балансоутримувачам, які не прибирають сніг на своїх територіях. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Прибирання територій від снігу – це, насамперед, безпека та здоров’я киян. Неякісно прибрані вулиці та двори призводять до травматизму», – зауважив Петро Пантелеєв.

Згідно з Правилами благоустрою, балансоутримувачі територій повинні забезпечувати своєчасне прибирання снігу та льоду з балансової і прилеглої територій, проводити очищення дахів і козирків від снігу та бурульок із дотриманням застережних заходів щодо безпеки руху пішоходів.

«Загальна сума штрафів за неприбраний сніг може сягати 160 тисяч гривень. Це питання стосується всіх, як орендарів території, так і їхніх власників – офісних центрів, магазинів, ринків, приватних установ тощо. Але наша мета – не штрафувати, а забезпечити очищення території міста», – наголосив Петро Пантелеєв.

Усього за період із 3 січня до 6 лютого 2017 року інспектори з благоустрою склали 887 адмінпротоколів, загальна сума яких становить близько 1 507 900 тис. грн і виписали 9 383 приписи через неприбраний сніг. Нагадаємо, що сума штрафу за неналежний стан території складає від 350 до 1 700 грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]