Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Відтепер невідкладну медичну допомогу мешканці Оболонського району отримуватимуть швидше та якісніше – Микола Поворозник

09 лютого 2017 року, 14:34

Лікарі невідкладної медичної допомоги приїздитимуть до оболонців швидше, а викликати їх стало зручніше. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник під час робочого візиту до районної Централізованої диспетчерської пунктів невідкладної медичної допомоги Оболонського району.

За його словами, створення Централізованої диспетчерської дасть змогу не лише упорядкувати прийом викликів від населення, а й суттєво покращити надання невідкладної медичної допомоги за рахунок скорочення часу приїзду для обслуговування виклику вдома.

«Дотепер хворі мали телефонувати суто до свого відділення «невідкладки» та чекати, поки закріплений за ними лікар відпрацює попередні виклики. Тепер пацієнт телефонуватиме за єдиним номером, а оператор скеровуватиме за його адресою найближчу вільну лікарську бригаду», – розповів Микола Поворозник.

Він зауважив, що крім цієї важливої можливості перерозподілу викликів між бригадами, така оптимізація дозволить контролювати виконання викликів і використання транспортних ресурсів. А ще – за рахунок цілодобового оперативного чергування покращиться взаємодія з амбулаторною мережею та центром екстреної допомоги.

«Сьогодні на Оболоні мешкають понад триста тисяч киян, і створення такої Диспетчерської набуває особливої актуальності з огляду на значну розгалуженість і віддаленість мережі амбулаторій району. Я впевнений, що ця новація вже скоро відчується киянами як зміна на краще. Цього року такі диспетчерські почнуть працювати в Подільському та Дарницькому районах столиці», – наголосив Микола Поворозник.

Також він повідомив, що на облаштування та обладнання нового пункту невідкладної медичної допомоги, на базі якого розташовано Централізовану Диспетчерську, витрачено 1238 тис. грн.

Номер для викликів невідкладної медичної допомоги: (044) 35 19 103.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]