Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Забезпечувати правопорядок та безпеку громадян під час заходів, присвячених третій річниці Революції Гідності, у столиці будуть понад шість тисяч правоохоронців

17 лютого 2017 року, 21:23

З метою забезпечення публічного порядку та безпеки громадян у період заходів, присвячених третій річниці Революції Гідності та відзначенню подвигу Героїв Небесної Сотні у Києві на службу вийдуть понад шість тисяч правоохоронців. Поліція планує вживати превентивні заходи – здійснювати перевірку документів, огляд речей, а за необхідності – обмежувати доступ на окремі ділянки. Про це повідомив Департамент комунікації Національної поліції України.

План дій у період відзначення Дня Героїв Небесної Сотні обговорювали правоохоронці на відеоселекторній нараді у МВС під головування першого заступника глави відомства Сергія Ярового з участю керівництва Національної поліції, Держприкордонслужби, Державної служби з надзвичайних ситуацій та командування Національної гвардії. 16 лютого  у київському главку поліції відбулася інструктивна нарада за участю керівництва Національної поліції України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Управління державної охорони, Державної судової адміністрації України, Державної служби надзвичайних ситуації, Київської міської державної адміністрації, Прокуратури міста Києва та Головного управління Національної поліції у Київській області.

 «Оперативна інформація, яку ми маємо, змушує нас посилити заходи безпеки і чітко розробити алгоритм взаємодії між підрозділами у тій чи іншій ситуації, аби миттєво реагувати на будь-які зміни», – наголосив Сергій Яровий.

Глава Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що для забезпечення правопорядку будуть посилені перевірки на восьми в’їздах у столицю.

«Зусилля поліції у першу чергу повинні бути зосередженні на проведенні превентивної роботи, адже наше завдання – не допустити провокацій і грубих порушень правопорядку», – підкреслив Сергій Князєв.

Він також додав, що всі правоохоронці, залучені до забезпечення безпеки учасників заходів, мають чітко розуміти поставлені завдання і пам’ятати: від професіоналізму кожного з них залежить безпека людей.

Водночас правоохоронці звертаються до організаторів і учасників масових заходів – із розумінням поставитися до роботи із забезпечення публічного порядку та безпеки громадян, дотримуватися вимог законодавства та уникати конфліктних ситуацій і провокацій.

Нагадаємо, що рух транспортних засобів у центральні частині Києва буде тимчасово заборонено 18-22 лютого з 07:00 і до закінчення заходів, присвячених третій річниці Революції Гідності та вшануванню пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні.

Так, перекриватимуть рух транспорту на ділянках:

  • вул. Хрещатик (на відрізку від вул. Богдана Хмельницького до буд. № 3 на вул. Хрещатик);
  • вул. Михайлівській (на відрізку від вул. Хрещатик до перетику з вул. Костьольною);
  • вул. Архітектора Городецького, вул. Ольгинській і вул. Інститутській (на відрізку від алеї Героїв Небесної Сотні до перехрестя вул. Інститутської і Шовковичної).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]