Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко: «Місто просить батьків проявляти пильність і звертати особливу увагу на активність дітей у соціальних мережах»

21 лютого 2017 року, 9:13

За інформацією правоохоронних органів, близько 13 тисяч дітей в Україні середнього та старшого шкільного віку зареєструвалися в певних соціальних групах, які підштовхують їх до суїцидальних настроїв. У Києві з кінця січня минулого року в закладах освіти із залученням професійних психологів проводяться профілактичні бесіди – як з дітьми, так і з їхніми батьками. Про це під час щотижневого брифінгу повідомив керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко.

«Як відомо, до України дійшли певні соціальні групи, які підштовхують дітей до суїцидальних намірів. Ми стикнулися з добре підготовленою організацією, з оперативною зміною серверів, а також із серверами, які розміщені за межами України», – зазначив керівник апарату КМДА.

Сьогодні Департамент Кіберполіції Національної поліції України працює у Києві в тісній співпраці з міськими службами. Фахівці проінструктовані та готові надати будь-яку допомогу у вирішенні таких проблем, проте ані поліція, ані школа не може замінити дітям батьків: раннє виявлення подібних ситуацій залежить винятково від них.

«Хочу звернути вашу увагу на цю проблему, насамперед, як батько. Я дуже прошу батьків сьогодні проявити особливу пильність і при будь-яких підозрах щодо участі дітей у подібних групах проводити з ними профілактичні бесіди вдома, а також звертатися до фахівців психологічних і соціальних служб, медиків і педагогів. На жаль, минулі вихідні показали, що це не марна загроза, проте ми переконані в тому, що є можливість запобігти будь-якій критичній ситуації при оперативному реагуванні та роботі на випередження», – наголосив Володимир Бондаренко.

 

Довідково.

При виявленні «груп смерті» Департамент Кіберполіції Національної поліції України просить повідомляти в Кіберполіцію (цілодобово), за телефоном гарячої лінії (044) 374 37 21 (із 08:45 до 19:30 в робочі дні) або звертатися до адміністрації соціальної мережі, в якій була виявлена група.

 

Відео-коментар на офіційному youtube-каналі Київської міської державної адміністрації.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]