Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Новий швидкісний трамвай з’єднає правий і лівий береги Дніпра

22 лютого 2017 року, 10:33

До кінця травня поточного року Київ планує отримати технічно-економічне обґрунтування проекту «Tram-Train». Про це повідомив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак.

«Цей проект дозволить з’єднати швидкісним сполученням лівобережні житлові масиви та адміністративно-ділове ядро міста, що дозволить істотно скоротити час транспортних поїздок. За розрахунками на транспортній моделі, попит на «Tram-Train» становить близько 240 тисяч пасажирів на добу. Загальна протяжність лінії складе 37,2 км, із яких 14,7 км – інфраструктура швидкісного трамваю. Решта – інфраструктура залізниці», – зауважив Ілля Сагайдак.

Лінія «Tram-Train» включатиме два маршрути: «Милославська» – «Північна», та «Дарниця» – «Кільцева дорога». Обидва – через Дарницький залізничний міст.

Заходи з реалізації системи «Tram-Train» передбачають будівництво примикання, що поєднає троєщинську лінію швидкісного трамваю із залізницею в районі станції «Троєщина-2», будівництво примикання, що поєднає борщагівську лінію швидкісного трамваю із залізницею в районі Повітрофлотського шляхопроводу, будівництво розгалуження на Березняках, яке дозволить потягам, що рухаються з Троєщини та на Троєщину, оминати станцію Дарниця, та будівництво пересадкової платформи «Либідська».

 

Довідково.

«Tram-train» – це особлива рейкова система з підвищеними експлуатаційними характеристиками завдяки можливості одночасної експлуатації на трамвайній і залізничній інфраструктурі. Коридор «Троєщина» – «Караваєві Дачі» визначено як перспективний для розвитку систем масових пасажирських перевезень, за рекомендаціями консалтингової компанії ITP і в рамках спільного проекту КМДА та Світового банку з розробки Інтегрованого плану розвитку транспортної інфраструктури м. Києва та його приміської зони.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]