Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Виконавці проектів-переможців Бюджету участі звітуватимуть про реалізацію

23 березня 2017 року, 11:20

 

Усі питання, які виникають у ході реалізації проектів-переможців Бюджету участі, можуть і будуть вирішені через конструктивне обговорення та взаємодію громадськості та влади. На цьому наголосив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він переконаний – попередній етап Бюджету участі показав, що «ми можемо чути і розуміти одне одного, коли мова йде про благополуччя усього міста».

«Ми зустрічаємося досить часто, і це великий плюс. Адже саме через обговорення ми знаходимо ті рішення, які влаштовують усіх. Власне, основне, чого зараз прагнемо – це практична реалізація тих ідей, які визначені при голосуванні як кращі та найбільш потрібні Києву. Окрім того, зараз важливо продовжити напрацювання для наступного етапу – я знаю, що столиці вкрай потрібно віддавати частину коштів у розпорядження мешканців – для того, щоб люди могли на практиці долучатися до управління містом», – коментує Геннадій Пліс.

Він наголошує: для того, щоб оперативні питання вирішувалися якомога швидше, активісти, автори проектів і влада мають зустрічатися на короткі наради. Наступна така зустріч відбудеться на початку наступного місяця, на ній буде обговорено стан справ із реалізацією проектів. Присутні також домовилися регулярно – один раз на місяць – запитувати від виконавців звіти про перебіг подій із втілення у життя задумок-переможців.

«Я задоволений, що нам вдалося відійти від декларування та приступити до дій. Виконавці так само, як і автори, мають розуміти – ці пропозиції справді потрібні Києву, адже вони відображають бажання найбільш активних і дієвих містян. Я хочу вірити, що наступний етап буде більшим не лише через виділені на реалізацію кошти, але й за кількістю активних учасників і хороших ідей від них. Адже всі ці зусилля в результаті дозволять нам реальними справами змінити місто», – підсумовує Геннадій Пліс.

 

Довідково.

Громадський бюджет (Бюджет участі) є формою прямої демократії – усі охочі можуть запропонувати цікаві та корисні для загалу проекти, об’єднувати навколо них прихильників.  Мешканці районів (без будь-якої сторонньої участі) через власне волевиявлення обирають найдостойніші, на їхню думку, до фінансування. Відбір виконавців проектів здійснюється за тендером (через Prozorro). Сайт для голосування розроблявся за підтримки USAID. Із урахуванням коштів, які планується спрямувати на реалізацію громадських проектів у 2017 році (50 млн грн), переможцями стали 62 проекти. Серед переможців найбільше проектів, пов’язаних із освітою, спортом, комунальним господарством і навколишнім середовищем.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]