Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці демонтовано ще 14 нелегально розташованих газозаправних пунктів, що становили загрозу безпеці киян

30 березня 2017 року, 12:18

Упродовж тижня Святошинська районна державна адміністрація разом із міськими службами та спільно з прокуратурою, патрульною поліцією та ДСНС району демонтувала 14 нелегально розміщених автомобільних газозаправочних пунктів (АГЗП) у Святошинському районі столиці.

Заправки працювали з численними порушеннями норм техногенної безпеки – розміщувались біля житлових будівель і поблизу багатолюдних транспортних автомагістралей із порушенням техніки безпеки, що становить пряму загрозу життю і здоров’ю громадян.

При цьому заправочні пункти працювали без дозвільних документів із численними порушеннями діючого законодавства, про що неодноразово отримували попередження від Святошинської РДА.

Наприклад, одна із демонтованих АГЗП розміщувалась поряд із зоною відпочинку на проспекті Академіка Вернадського, що заборонено приписами безпеки. Замість заглиблених у землю модулів, оснащених системами протидії витоку газу, як це є на легальних комплексах, недобросовісні підприємці, порушуючи всі правила, фактично підвішують АГЗП «у повітрі», прирікаючи у випадку надзвичайної ситуації до пошкоджень і руйнувань об’єкти, розташовані в радіусі 500 метрів. Адже тільки ударна хвиля від вибуху такого модуля сягає у радіусі 200 метрів.

Зауважимо, що роботи з демонтажу незаконних АГЗП у столиці триватимуть і надалі, адже йдеться про безпеку та життя киян.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]