Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Інтернат № 2 приєднано до спеціалізованої школи «Надія» зі збереженням інтересів педколективу та покращенням умов навчання учнів – Ганна Старостенко

07 квітня 2017 року, 12:57

У рамках реформування інтернатних закладів у Києві загальноосвітню школу-інтернат № 2 реорганізовано шляхом приєднання її до спеціальної загальноосвітньої школи «Надія». Таке рішення Київради стало можливим після проведення низки зустрічей із педагогічними колективами та батьківськими комітетами обох закладів, під час яких було досягнуто згоди на таке об’єднання. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Сьогодні ми намагаємося наблизити наші навчальні заклади до європейських стандартів і оптимізувати діяльність обох установ. Школа «Надія» була розташована в тісному приміщенні, де більшість реабілітаційно-корекційного та комп’ютерного обладнання не використовувалося, оскільки не було місця для цього. Тоді як школа-інтернат № 2 не працювала на повну потужність – тут перебувало лише 109 дітей, хоча заклад розраховано на 250», – пояснила заступник голови КМДА.

Ганна Старостенко підкреслила, що рішення Київради про приєднання враховує інтереси вихованців обох закладів і відкриває для них додаткові можливості. Адже всі особливості статутної діяльності обох навчальних закладів, що спеціалізуються на навчанні дітей із особливими потребами, будуть збережені. Так, після закінчення навчання діти з особливим потребами отримуватимуть атестат і матимуть можливість навчатися далі в вишах, як це було в школі «Надія». Також після реорганізації зберігатимуться функції інтернату з можливістю перебування дітей у закладі цілодобово з 4-разовим безкоштовним харчуванням.

«Окрім того, така реорганізація не передбачає скорочення педагогічного персоналу – він буде збережений і об’єднаний під одним дахом, що принесе дітям ще більше користі. Адже в обох колективах є багато висококваліфікованих фахівців із корекційної роботи – дефектологів, логопедів, психологів – які позитивно вплинуть не тільки на навчання, а й на реабілітацію дітей. Також у рамках реорганізації містом виділено понад 1 млн грн на адаптування та ремонт приміщення для дітей із особливими потребами», – додала заступник голови КМДА.

За результатами численних зустрічей та обговорень, громадою двох закладів напрацьовано перспективний план розвитку реорганізованого навчального закладу, що слугуватиме інтересам дитини.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]