Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Асоціація міст України пропонує два варіанти вирішення питання компенсації учасникам АТО»

24 квітня 2017 року, 15:24

 

Асоціація міст України пропонує два варіанти вирішення питання компенсації учасникам АТО. Зокрема, і отримання грошової компенсації як еквівалента земельної ділянки. Про це заявив голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко під час засідання правління АМУ в Харкові.

«Сьогодні першочергове право на отримання земельних ділянок відповідно до законодавства мають учасники бойових дій та особи, прирівняні до них; інваліди війни; учасники війни; сім’ї загиблих. Через обмеженість кількості земельних ділянок в багатьох містах склалась критична ситуація із задоволенням законних потреб цих категорій населення, – насамперед, учасників АТО. Наприклад, в Києві більше 23-ти тис. учасників АТО. Для забезпечення всіх земельними ділянками необхідно майже 3 тис. га. У нас немає такої кількості вільної землі! В інших містах, я знаю, ситуація аналогічна», – зазначив Віталій Кличко.

Він розповів, що виконавчою дирекцією Асоціації міст України підготовлено два варіанти вирішення проблеми: 1) передбачити право отримати грошову компенсацію з Державного бюджету замість земельної ділянки; 2) створити загальнодержавний реєстр вільних земельних ділянок, що потенційно можуть бути розподілені серед учасників АТО (землі оборони та землі за межами населених пунктів).

«Питання справді дуже складне і ми маємо спільно визначитись із варіантом, який будемо просувати в органах державної влади. Також необхідно визначити і узгодити розмір компенсації на одного учасника АТО», – зазначив мер Києва.

Члени правління ухвалили рішення підготувати протягом двох тижнів та подати на розгляд Кабміну проект закону щодо можливості надання учасникам АТО земель оборони та земель за межами населених пунктів або грошової компенсації із Держбюджету замість земельної ділянки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]