Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За три роки школи та дитсадки Києва зекономили 642 млн грн на енергоносіях

28 квітня 2017 року, 13:16

Завдяки впровадженню енергоефективних заходів і постійному моніторингу споживання енергії заклади бюджетної сфери за три роки зекономили 463 тис Гкал. Якщо вимірювати це в коштах, то сума дорівнює 642 млн грн. Про це заявив заступник директора комунального підприємства «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях міста Києва» (КП «ГВП») Андрій Лісовик під час ІІІ-го Форуму Енергоефективного партнерства «Енергетичний менеджмент: Досвід кращих».

Форум організований Держенергоефективності України. Однією з ключових частин Форуму традиційно стало підписання Меморандуму про партнерство між Держенергоефективності та Київською міською державною адміністрацією щодо запровадження систем енергетичного менеджменту в бюджетних установах.

У рамках форуму спеціалісти КП «ГВП» відзвітували про високий рівень інтеграції системи моніторингу енергоспоживання в столиці.

«Наразі система діє у 1200 бюджетних закладах і дає змогу контролювати ефективність споживання паливно-енергетичних ресурсів. Система моніторингу є незамінним інструментом при відборі об’єктів для проведення термомодернізації. Так, минулого року проведена комплексна термомодернізація в п’яти школах та дитсадках – СЗШ № 264 (вул. Оноре де Бальзака, 8-Г), ДНЗ № 565 (вул. Генерала Наумова, 25-А), ДНЗ № 8 «Плай» (вул. Н. Ужвій, 7-А), ДНЗ № 598 (вул. Автозаводська, 47), ДНЗ № 96 (вул. Червонопільська, 19)», – сказав він.

За словами заступника директора КП «ГВП» Андрія Лісовика, однією з переваг системи моніторингу є можливість уникнути перевитрат енергоресурсів і, як наслідок – зекономити бюджетні кошти.

«За останні три роки різниця фактичного споживання теплової енергії відносно до доведених лімітів енергоспоживання становить близько 642 млн грн, або 463 тис. Гкал. Такій економії, насамперед, сприяли моніторинг енергоспоживання, модернізація обладнання індивідуальних теплових пунктів, реалізація проектів із комплексної термомодернізації та якісного сервісного обслуговування енергетичного обладнання бюджетних об’єктів, – підкреслив Андрій Лісовик.

 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]