Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві може з’явитися сенсорне освітлення 29 пішохідних переходів

03 травня 2017 року, 8:43

Незабаром у столиці може з’явитися сенсорне освітлення 29 переходів у різних районах міста. Це передбачено проектом-переможцем Бюджету участі, фінал якого відбувся в січні поточного року, розповів перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Він нагадав, що у Києві часті випадки наїздів на пішоходів, і зауважив, що зменшити кількість таких ДТП можна більш якісним освітленням доріг.

«У надвечірній і нічний час багато переходів практично непомітні. Сенсорне освітлення допоможе вирішити відразу дві проблеми: покращити освітлення доріг і пішохідних переходів та підвищити економію електроенергії. Адже за проектом, який переміг, воно вмикатиметься датчиком руху та заряджатиметься за допомогою сонячних батарей», – розповів перший заступник голови КМДА.

Технологія сенсорного освітлення полягає у тому, що стовпи будуть оснащені датчиками руху, які реагуватимуть на рух водіїв і пішоходів. Лише так дорога буде освітлена. Ліхтарі припинятимуть працювати, коли учасник дорожнього руху залишить радіус дії датчика. Економія очевидна: новітні технології працюватимуть не впродовж ночі, а лише тоді, коли в цьому буде потреба. У денний час такі ліхтарі заряджатимуться сонячною енергією.

Автор проекту – киянин Володимир Басовський. Його ідея увійшла в п’ятірку найкращих, її підтримали 862 особи. Кошти на цей проект уже виділені, а реалізація відбудеться найближчим часом, проінформував Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]