Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми почали встановлювати в Києві новий тип контейнерів для твердих побутових відходів»

03 травня 2017 року, 14:45

У столиці почали встановлювати новий тип підземних контейнерів для твердих побутових відходів. У центральній частині міста вже встановлюють 50 таких контейнерів, до кінця року їхня кількість збільшиться до 300 одиниць, а наступного року – до 1 тисячі. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час презентації підземних сміттєвих контейнерів та нових урн, частина яких встановлена на Пейзажній алеї.

«Такі баки функціонують у країнах Європи – ми не винайшли нічого нового. Ці контейнери сучасні, місткі, виглядають охайно, адже у київських дворах часто стоять брудні контейнери, повні сміття, вони займають багато місця, а мешканці скаржаться на неприємний запах. Один новий підземний контейнер має об’єм у 5 кубічних метрів і заміняє 5 звичайних відкритих контейнерів», – зазначив Віталій Кличко під час презентації.

Мер додав, що такі контейнери обладнані сонячними інформаційними панелями та спеціальними датчиками, які передають інформацію диспетчеру, коли бак вже заповнений і сміття з нього необхідно вивезти. До того ж, контейнери обладнані системою пожежогасіння, якщо до них потрапить недопалок чи інший предмет, який може викликати пожежу.

«Ці контейнери – вітчизняного виробництва, і впевнений, що про них будуть гарні відгуки у мешканців міста, адже в експлуатації вони себе зарекомендували дуже добре. Київ повинен не тільки сучасно виглядати і використовувати сучасні технології», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер столиці також оглянув нові смітники, які встановили в міських зонах відпочинку.

«Вже встановлено 200 таких смітників, ще 300 встановимо найближчим часом. Вони місткі та мають сучасний вигляд. Ті, що встановимо у міських парках, також будуть мати ще й дерев’яне оздоблення», – розповів Віталій Кличко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]