Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Юрій Назаров: «Завдяки роботі київського дата-центру розкрито 2 вбивства»

11 травня 2017 року, 17:06

У столиці триває впровадження програми «Безпечна столиця», в рамках якої встановлюються смарт-камери відео-нагляду на території Києва. Про це розповів керівник Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

«Ми вже встановили 249 додаткових камер у 13 основних локаціях конкурсу «Євробачення» – в районі МВЦ, центральній частині міста, на Софійській, Михайлівській, Контрактовій і Поштовій площах, Андріївському узвозі, вулиці Сагайдачного тощо. Також найближчим часом ми закінчимо установку камер на Трухановому острові. Після центральної частини перейдемо до інших районів міста. Аналогів київському дата-центру немає ні в Україні, ні в Східній Європі. Сучасні камери, 4 з яких є із оглядом 360 градусів (Panoview), розпізнають номери машин та обличчя людей. Уся інформація зберігається протягом 3 місяців у відео-архіві. Варто зазначити, що ми також тісно співпрацюємо з Національною поліцією та Службою безпеки України, щоб досягти нашої основної мети – зробити місто максимально безпечним», – зауважив Юрій Назаров.

Він повідомив, що завдяки роботі системи за останні 3 місяці розкрито 2 вбивства, близько 30 кримінальних справ передано до суду, з’ясовані обставини понад 100 аварій.

«І зупинятися на цьому ми не збираємося», – додав керівник Департаменту.

Юрій Назаров також розповів, що наступного тижня в Києві відбудеться конференція Smart&Safe City. Головною темою заходу стануть «розумні» й безпечні міста, а також технології і рішення, які здатні покращити їх життєдіяльність. На конференції у рамках своєї доповіді Юрій Назаров розкаже про подальші плани розвитку програми «Безпечна столиця» та обладнання вулиць міста камерами. Окрім того, доповідачі обговорюватимуть основні виклики, що постають перед сучасними українськими містами. Конференція стане місцем обговорення актуальних проблем і завдань місцевої влади, зокрема, моніторинг і контроль безпеки в місті, автоматизації і впровадження інноваційних рішень в органах місцевого самоврядування, впровадження рішень, що підвищують якість життя містян за рахунок використання новітніх технологій.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]