Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Для соціально незахищених громадян збережуть пільги на проїзд після підвищення тарифів – Геннадій Пліс

29 травня 2017 року, 18:08

Пільговий проїзд для всіх категорій мешканців столиці, які сьогодні мають на це право, збережеться. На цьому під час брифінгу наголосив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він підкреслив, що після запланованого підвищення (з 15 липня) вартості проїзду в міському пасажирському транспорті, у громадян, які користуються пільгами, право на пільговий проїзд залишиться.

«Пільговий проїзд, який був, залишиться пільговим, нічого не змінюється, і він буде забезпечуватися безоплатно», – розповів Геннадій Пліс.

Він зауважив, що скоріше назвав би зростання вартості проїзду в столичному транспорті не підняттям тарифів, а коригуванням.

«Адже встановлення економічно обґрунтованих тарифів на проїзд означало би його підвищення не на 1 гривню, а вдвічі. Однак міська влада, враховуючи  фінансовий стан мешканців Києва, не може на це піти», – зауважив Геннадій Пліс.

Разом із тим, перший заступник голови КМДА акцентував увагу на тому, що столична влада повинна забезпечити тариф виживання для транспортних підприємств. Це означає, що вони не будуть позбавлені мінімальних поточних потреб у цілому та розвитку взагалі. Мова йде про закупівлю нового транспорту, ремонт старого рухомого складу, оновлення деталей тощо.

Ще одна стаття витрат транспортників – це планове впровадження електронного квитка, яке планується у столиці.

Нагадаємо, що з 15 липня в столиці планують підвищити вартість проїзду в міському пасажирському транспорті, а саме: метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці. Так, вартість однієї поїздки автобусом, трамваєм, тролейбусом, фунікулером встановлюється у розмірі 4 грн (зараз 3 грн). Поїздка в столичному метрополітені становитиме 5 грн (зараз 4 грн). При використанні пластикової безконтактної картки ціна однієї поїздки в метро становитиме від 5 грн (при поповненні на 1-9 поїздок) до 4,5 грн – при поповненні на 50 поїздок.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]