Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві триває будівництво Великої окружної дороги – Олександр Спасибко

09 червня 2017 року, 14:44

У Києві триває будівництво Великої окружної дороги на ділянці від проспекту Маршала Рокоссовського до вулиці Богатирської. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко під час інспекції будівництва Великої окружної дороги на зазначеній ділянці із будівництвом транспортної розв’язки в різних рівнях.

«Столична влада працює над удосконаленням транспортної схеми Києва з метою покращення умов руху. Сьогодні ми інспектуємо будівництво ділянки Великої окружної дороги від вул. М. Рокоссовського до вул. Богатирської. Рішення збудувати під’їзну автомобільну дорогу в Оболонському районі Києва прийнято ще в далекому 2001 році задля розвантаження транспортного потоку на вул. Богатирській. Відсутність фінансування не дало можливості закінчити дорогу. Роботи відновлено в грудні 2016 року. Запланована тривалість будівництва – 22 місяці», – розповів заступник голови КМДА.

Довжина дороги складатиме 1,8 км, кількість смуг – 6. Тут облаштують велодоріжки та збудують підземний пішохідний перехід, а також два шляхопроводи: через залізницю та через вул. Богатирську.

«Наразі влаштовують буронабивні палі, виконуються роботи зі влаштування насипу земляного полотна, розпочато підготовчі роботи зі спорудження підземного пішохідного переходу та підготовчі роботи зі влаштування ростверків опор шляхопроводів», – сказав Олександр Спасибко.

За його словами, за наявності фінансування та за умови злагодженої роботи, будівництво завершать уже до кінця 2018 року. Загальна кошторисна вартість спорудження цього об’єкту – 410,9 млн грн. Програмою економічного і соціального розвитку м. Києва на 2017 рік передбачено 80 млн грн.

«І я звертаю особливу увагу, що дорога будується, передусім, для мешканців Києва. Вона дозволить розвантажити вулицю Олени Теліги, Полярну, Шулявський шляхопровід, інші вулиці та забезпечить безперешкодний і комфортний виїзд та в’їзд до міста. А для влади комфорт киян – це головне питання», – наголосив Олександр Спасибко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]