Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко домовився з мером Торонто про візит до Києва делегації канадських бізнесменів, які зацікавлені інвестувати в Україну

22 червня 2017 року, 17:52

Мер Києва Віталій Кличко домовився з мером Торонто Джоном Торі про більш ефективну і практичну співпрацю між містами-побратимами Києвом і Торонто. Зокрема, незабаром до Києва приїде делегація канадських бізнесменів, щоб вивчити проекти для можливого інвестування в українській столиці.

Віталій Кличко зазначив, що розвиток відносин у бізнес-сфері сьогодні особливо важливий і перспективний. Зокрема, з огляду на те, що вступила в силу Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою. І сьогодні необхідне більш інтенсивне і ґрунтовне спілкування між бізнесом двох країн, щоб виводити наші економічні відносини на новий, більш високий рівень.

«Делегація з 30-40 канадських бізнесменів, які зацікавлені вести бізнес в Україні, інвестувати кошти в проекти у Києві, незабаром приїдуть до нашого міста. Ми говоримо про інвестування у розвиток інфраструктури, ІТ-сектор, розвиток технологій, – зазначив після зустрічі Віталій Кличко. – Я запросив мера Торі відвідати Київ, де він жодного разу не був, хоча коріння у нього українське – його прабабуся була українкою. Нам сьогодні потрібно використовувати всі можливості для співпраці. Тим більш, що у Канаді є велика підтримка цього. Особливо в Торонто велика і впливова українська діаспора», – наголосив мер Києва.

Також під час зустрічі йшлося про освітні програми для обміну студентами, стажування українських фахівців у сфері місцевого самоврядування, досвід Торонто у розвитку транспортної інфраструктури.

«Нас цікавить також досвід Торонто в організації і управлінні Агломерацією Великий Торонто. Цікаво як відбувається управління, розподіл повноважень між Торонто та іншими містами агломерації. Бо сьогодні ми в Києві робимо перші кроки до створення агломерації, – сказав Віталій Кличко у розмові з Джоном Торі. – І також для нас цікаві успіхи і досвід у розвитку туристичного потенціалу. Торонто сьогодні є не тільки великим діловим центром, а й туристично привабливим містом. Тому організація сфери туризму, основні напрями та особливості її розвитку – теж буде корисно-практичним для Києва», – наголосив мер української столиці.

Також у Торонто Віталій Кличко зустрівся і поспілкувався з українською громадою міста, відвідав місце, де буде створено Меморіал Голодомору.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]