Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У ніч на 25 червня в Києві покажуть кращі короткометражні фільми на фестивалі «Відкрита ніч»

23 червня 2017 року, 18:29

Традиційно у найкоротшу ніч року, з 24 на 25 червня, з 18:00 до 05:00 відбудеться огляд найцікавіших здобутків українського короткометражного кіно – кінофестиваль «Відкрита ніч».

Як і в попередні роки, основним майданчиком фестивалю стане Арт-причал у Києві. Паралельні покази й трансляції кінопоказів пройдуть більш ніж на 65-и майданчиках України та світу, у тому числі в зоні АТО. Цього року покази відбудуться у Польщі, Молдові, Білорусі, Німеччині, Португалії, Чехії, Молдові та Єгипті.

У 2017-му році фестиваль відзначиться розгорнутою ретроспективною програмою. Партнером програми стане Національний центр Олександра Довженка. Ретроспективна програма тривала впродовж червня, а її завершенням стане живий кіноперформанс у день відкриття фестивалю – 24 червня о 18:00 на Арт-причалі у Києві.

Заснований у 1997 році, фестиваль був і залишається лабораторією з перевірки нових ідей для вітчизняних кінематографістів і пошуку молодих талантів, які можуть стати новими обличчями українського та світового кіно.

За 19 років роботи фестивалю у складі журі побували понад 100 відомих митців не лише України, а й світу. Серед них: Ліна Костенко, Юрій Іллєнко, Оксана Забужко, Сергій Фоменко, Олег Скрипка, Сергій Якутович, Влад Троїцький, Юрій Андрухович, кінознавець із Польщі Гжегож Пеньковський, композитор Вірко Балей (США) та багато інших.

Офіційна сторінка фестивалю: opennight.org.ua/ua.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]