Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кожна внутрішньо переміщена особа повинна мати можливість інтегруватися у суспільство – Микола Поворозник

05 липня 2017 року, 12:24

 

Під час військового конфлікту на Сході країни Київ став прикладом міста, яке турбується про тих, хто був змушений виїхати із зони АТО. Наразі підтримка інтеграції внутрішньо переміщених осіб – одне із найбільш гострих соціальних питань, особливо це стосується питання забезпечення житлом. Про це заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник під час круглого столу в рамках всеукраїнської ініціативи «Міста солідарності».

«Сьогодні в столиці зареєстровано більше 170 тисяч внутрішньо переміщених осіб – це найбільший показник серед усіх міст країни. Серед них – 77,8 тисяч отримують пільги, 19 тисяч – мають пенсійне забезпечення», – розповів Микола Поворозник.

Він висловив чітку позицію міської влади щодо переселенців: «Кожна внутрішньо переміщена особа повинна мати можливість інтегруватися у суспільство. Тому наразі за ініціативи Віталія Кличка ми розробляємо заходи для виконання Комплексної державної програми щодо підтримки, соціальної адаптації та реінтеграції громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції в інші регіони країни. Ці заходи стануть основою міської комплексної програми, яка буде розроблена найближчим часом і передбачатиме широкий спектр підтримки для людей, які втратили домівку, особливо це стосується вирішення їхніх житлових питань».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]