Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Гімназію «Ерудит» реорганізують у навчально-виховний комплекс – Ганна Старостенко

07 липня 2017 року, 10:58

 

Гімназія «Ерудит» відтепер функціонуватиме у вигляді навчально-виховного комплексу, що передбачає відкриття у цьому комунальному навчальному закладі дошкільних груп і початкової школи. Відповідне рішення підтримали 75 депутатів на пленарному засіданні Київради.

«1 вересня цього року саме цей навчальний заклад буде святкувати входини у надсучасному шкільному приміщенні, що будується зараз на вул. Яблонської у Солом’янському районі. Аби більша кількість дітей змогла відвідувати цю новітню, затишну школу, сьогодні ми реорганізували гімназію «Ерудит» у навчально-виховний комплекс. Завдяки цьому рішенню вже з нового навчального року окрім середніх і старших класів буде функціонувати початкова школа, а також дошкільні групи», – зазначила Ганна Старостенко.

Вона зауважила, що саме форма навчально-виховного комплексу дасть змогу «Ерудитові» об’єднати фінансові, інформаційні ресурси навчальних закладів різних типів (дошкільного навчального закладу, початкової школи та гімназії) для реалізації наступності ступенів навчання в закладі освіти.

Особливістю НВК «Ерудит» є упровадження методології державно-громадського управління навчальним закладом, який гарантуватиме надання якісної освіти, гармонізацію відносин між сім’єю та закладом освіти, урахування соціального замовлення мешканців мікрорайону в режимі повного дня та забезпечуватиме реалізацію моделі неперервної освіти.

Навчально-виховний комплекс «Ерудит» складатиметься з двох підрозділів – дошкільного та шкільного.

Дошкільний підрозділ (дитячий садок) забезпечуватиме належний рівень дошкільної освіти дітей віком від трьох до шести (семи) років. Дошкільний навчальний заклад (дитячий садок) при НВК «Ерудит» буде розрахований на 6 груп.

Шкільний підрозділ забезпечуватиме відповідний рівень загальноосвітньої підготовки учнів загальної середньої освіти та складатиметься зі:

• школи І ступеня – 1-4 класи;

• гімназії II-III ступенів із поглибленим вивченням окремих предметів у рамках допрофільного (5-9 класи) та профільного (10-12 класи) навчання.

Управління НВК «Ерудит» потребуватиме менших фінансових затрат, єдина структура передбачатиме ефективне використання матеріально-технічної бази, оптимізацію витрат на оплату комунальних послуг і енергоносіїв, об’єднання потреб дитячого садка, школи І ступеня й гімназії при плануванні коштів бюджету на використання товарів і послуг.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]