Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Наступного року в усіх районах Києва буде встановлено 1 тисячу підземних сміттєвих баків»

07 липня 2017 року, 20:38

Наступного року в усіх районах столиці встановлять до 1 тисячі підземних сміттєвих баків, використання яких вже має позитивні відгуки киян. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ».

Він наголосив, що такі сміттєві баки функціонують у країнах Європи і довели свою ефективність. За словами мера, підземні сміттєві баки, що встановлюються в Києві, вітчизняного виробництва, сучасні, місткі, виглядають охайно і мають об'єм у 5 кубічних метрів.

«Ми отримуємо гарні відгуки від киян», - додав столичний голова. 

За його словами, у центральній частині міста вже встановлено 50 таких контейнерів. Віталій Кличко запевнив, що до кінця цього року в столиці буде встановлено 300 таких баків, а наступного - до тисячі в усіх районах Києва.

Мер столиці нагадав, що контейнери обладнані спеціальними датчиками, які передають інформацію диспетчеру, коли бак вже заповнений і сміття з нього необхідно вивезти. До того ж, контейнери обладнані системою пожежогасіння, якщо до них потрапить недопалок чи інший предмет, який може викликати пожежу.

Столичний голова також додав, що в соцмережах поширюють чутки про нібито небезпеку, яку становлять нові підземні баки.

«Жодних ножів чи пресів у контейнері немає. Також контейнер збудований таким чином, що дитині складно самотужки відкрити його, а тим більше – впасти туди», - сказав Віталій Кличко.

При цьому він наголосив, що столична влада здійснює всі заходи для безпечної роботи таких сміттєвих баків.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]