Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Зруйнований вибухом будинок не підлягає відновленню. Мешканці отримають тимчасове житло

10 липня 2017 року, 13:03

Житловий будинок на Голосіївському проспекті, в якому днями стався вибух, швидше за все, підлягає знесенню. Про це під час прес-брифінгу заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«Будинок був зведений орієнтовно у 1948 році. Згідно висновків експертів, після вибуху він знаходиться в аварійному стані. Його експлуатація неможлива, а відновлення – недоцільне. Люди отримають тимчасове житло на час вирішення цієї ситуації», – зазначив він.

Станом на ранок 10 липня в гуртожиток на вул. Оболонській, 34, куди столична влада тимчасово відселила постраждалих, переміщено 24 людини із 77 зареєстрованих у будинку. Частина людей розмірковує, чи потрібно їм тимчасове житло, частина – відмовилася від нього.

Двоє людей – чотирнадцятирічний син загиблої та одна доросла людина знаходяться у лікарнях, їх стан оцінюється як середній.

Сьогодні на місці аварії відбулося засідання штабу Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при КМДА. Наразі вирішується питання, яким чином постраждалих мешканців зможуть забезпечити постійним житлом. До моменту вирішення цього питання вони мають можливість перебувати у тимчасовому житлі, наданому КМДА.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]