Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ поповнюється знаковими для історії міста місцями – Ганна Старостенко

16 липня 2017 року, 11:25

 

Київ продовжує встановлювати пам’ятні знаки, які засвідчують шану українським діячам культури та державотворення. Зокрема, цього тижня в знакових для історії Києва місцях встановлено меморіальну дошку поету, художнику Тарасу Шевченку, а також видатному українському письменнику, сценаристу Олександру Ільченку. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації з гуманітарних питань Ганна Старостенко.

«Київ неможливо уявити без цілої плеяди геніїв, які жили тут і творили історію нашого міста. Саме тому минулого року, незважаючи на складну економічну ситуацію, ми вирішили виконати свій обов’язок перед нашими українськими видатними діячами і замовили 24 меморіальних пам’ятних знаки. Наприкінці минулого року вони всі були виготовлені, а цьогоріч їх усі буде встановлено в знакових для історії Києва місцях», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, цього тижня у місті з’явився пам’ятний знак українському сценаристу Олександру Ільченку на вул. Володимирській, 73, де довгий час жив письменник. Також ще однією меморіальною дошкою було позначено будинок на вул. Малій Житомирській, 2, де в 1859 році після заслання жив Тарас Шевченко. Усі пам’ятні знаки виготовлені з композитних матеріалів.

Ганна Старостенко додала, що на виробництво та встановлення меморіальних дошок міська рада виділила більше 1 мільйона гривень. Від початку року вже було встановлено пам’ятний знак, серед іншого, народній художниці Тетяні Яблонській, українському архітектору Сергію Григор’єву, полковнику армії УНР Євгену Коновальцю, композитору Володимиру Івасюку та іншим видатним діячам України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]