Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У КМДА запроваджують інноваційні підходи до організації ярмарків, щоб створити рівні умови проведення

18 липня 2017 року, 12:53

У столиці запроваджують інноваційні підходи до організації ярмарків. Про це сьогодні на брифінгу повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. За його словами, за проведення ярмарків організатори перераховують до міського бюджету лише 12%, і ця сума занижена.

«Нинішній рівень організації ярмарків нас не влаштовує. Адже сьогодні відсутні рівні правила гри для всіх. Деякі оператори підписують договори з усіма підприємцями, які бажають брати участь у ярмарках, а деякі роблять це на свій розсуд. Умови щодо цін також не рівні, а штрафні санкції дуже розмиті або ж взагалі відсутні», – зауважив Геннадій Пліс.

Щоб створити рівні умови для всіх, хто бажає організовувати ярмарки, у КМДА запроваджують дві новації. По-перше, право організовувати ярмарки отримають 2 ринки-комунальні підприємства – «Володимирський» і «Житній».

«Ці ринки зможуть проводити ярмарки на визначеній території за умови дотримання всіх санітарних норм і вимог», – підкреслив перший заступник голови КМДА.

По-друге, організовувати ярмарки по-новому будуть через продаж такого права на аукціоні ProZorro. На електронні торги виставлять ярмарки Шевченківського району за адресами: перетин вулиць О. Гончара, 65-А та Б. Хмельницького, 94; перетин вулиць Щусєва й  Тираспільської, вул. Ружинська.

«Продаж розпочнеться одразу після отримання від Департаменту промисловості та розвитку підприємництва затвердженого адресного переліку проведення сезонних ярмарків на ІІ півріччя 2017 року. Термін між початком процедури проведення електронних торгів до самого моменту торгів – 7 календарних днів. Договір може бути укладений уже наступного після торгів дня. Тобто підприємець – оператор ярмарку – може розпочинати роботу відповідно до графіку проведення ярмарків. Договір буде укладатись до 31 грудня 2017 року», – повідомив Геннадій Пліс.

Він зауважив, що вимоги будуть однаковими для всіх. Відрізнятиметься лише вартість права на проведення ярмарок. Контракт визначатиме граничну вартість, яку оператор може стягувати з промисловця за кожну групу товарів. Окрім того, чітко окреслені та підсилені штрафні санкції, а перевірка дотримання норм здійснюватиметься регулярно.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби Олег Рубан вважає, що такий підхід дозволить краще здійснювати контроль за продукцією, що реалізується на ярмарках.

«Люди повинні торгувати у рівних умовах і розуміти, що вони відповідальні за те, що продають», – наголосив Олег Рубан.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]