Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У КМДА очікують, що продаж права організовувати ярмарки на 3-х локаціях принесе місту щонайменше 79,6 тис. грн

18 липня 2017 року, 16:59

 

У КМДА очікують, що продаж права організовувати ярмарки на трьох локаціях – на перетині вулиць О. Гончара, 65-А та Б. Хмельницького, 94, перетині вулиць Щусєва і Тираспільської, вул. Ружинській – принесе Києву щонайменше 79,6 тис. грн. Найдорожчою має бути центральна локація – на перетині вулиць О. Гончара та Б. Хмельницького (38 208 грн), найдешевшою – на перетині вулиць Щусєва й Тираспільської (19 740 грн). Про це під час сьогоднішнього брифінгу розповів перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Він зауважив, що вартість участі в ярмарку залежить від продукції, що реалізується. Так, за продаж м’яса необхідно сплатити 200 грн у день, свіжої риби – 150, молокопродуктів і птиці – 150. Нові правила, зазначив Геннадій Пліс, встановлюватимуть граничну вартість, яку зможе брати організатор із підприємців.

«Тобто ви можете брати менше, якщо хочете привабити більше виробників. Однак точно не більше вказаної у продуктовій групі суми», – наголосив перший заступник голови КМДА.

Такий крок, переконаний він, дозволить створити однакові умови для підприємців.

«Будуть рівні умови для всіх. І відповідальність також. Це означає підсилення штрафних санкцій, якщо організатор не слідкуватиме за дотриманням санітарних чи метрологічних норм. Ярмарки мають бути комфортними для всіх», – підкреслив Геннадій Пліс.

Нагадаємо, що за перше півріччя поточного року КП «Міський магазин» визначило низку місць для проведення ярмарків. Так, у Шевченківському районі – це 12 місць, у Дарницькому – 4, у Подільському – 1 місце. Загальна кількість ярмарок, проведена цим комунальним підприємством, – 855. Участь у них взяло 33 613 підприємців.

Найбільший столичний ярмарок проводиться у Дарницькому районі на вул. Ревуцького. Він розрахований на 500 місць. Найменший, у якому можуть брати участь лише 5 торговців, – у Шевченківському районі на вул. Трудовій. Вартість продукції, що реалізовується на ярмарку, нижча від роздрібної у середньому на 10-15%. Найбільш затребувані ярмарки відбуваються на вулицях Ревуцького, Ванди Василевської, Татарській, Подвойського та Світлицького.

За проведення ярмарків у І півріччі 2017 року КП «Міський магазин» отримало 400 664,40 грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]