Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Колишні військові та внутрішньо переміщені особи можуть безкоштовно пройти перепідготовку чи підвищити кваліфікацію за конкурентоспроможними спеціальностями

24 липня 2017 року, 11:35

Колишні військові та внутрішньо переміщені особи мають право на одноразове отримання ваучера на безкоштовну перепідготовку, спеціалізацію чи підвищення кваліфікації за конкурентоспроможними спеціальностями. Про це повідомили в Київському міському центрі зайнятості.

До категорій киян, які мають право на отримання такого ваучера, належать: особи віком старше 45 років (страховий стаж яких становить не менше 15 років), звільнені з військової служби (зокрема з АТО) та внутрішньо переміщені особи.

Щоб отримати ваучер, потрібно подати до центру зайнятості заяву, паспорт, трудову книжку (дублікат трудової книжки), документ про професійно-технічну або вищу освіту (дублікат) і реєстраційний номер облікової картки платника податків (окрім осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від його прийняття). Копії документів робляться в присутності власника та засвідчуються його підписом. Якщо трудова книжка знаходиться у роботодавця, особа надає копію документа, засвідчену роботодавцем. Договір про навчання укладається між навчальним закладом і особою протягом 90 днів після видачі ваучера.

Ваучер не видається: особам, які не мають професійно-технічної або вищої освіти; особам, які проходили протягом останніх 3-х років перепідготовку за рахунок коштів Фонду державного соціального страхування України на випадок безробіття; особам, які зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні.

У Києві в 2016 році ваучери отримали 174 особи.

Сьогодні актуальними напрямами підготовки, за якими може бути виданий ваучер, є медична, психологічна та фізична реабілітація, медична психологія, фізична терапія, ерготерапія, кібербезпека.

 

Довідково.

Навчання здійснюється професійно-технічними та вищими навчальними закладами, установами та організаціями. Такі заклади мають ліцензію на надання освітніх послуг, свідоцтво про атестацію або сертифікат про акредитацію за затвердженим Кабінетом Міністрів України переліком професій, спеціальностей, напрямів підготовки та підвищення кваліфікації, для навчання за якими може бути виданий ваучер, і є резидентами.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]