Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «Тимчасове житло для мешканців будинку, де стався вибух, відповідає всім належним умовам»

27 липня 2017 року, 18:45

38 осіб із будинку в Голосіївському районі, де вчора стався вибух, оселилися в тимчасовому житлі, наданому міською владою. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко під час відвідування тимчасово переселених мешканців будинку за їхнім місцем перебування – у готелі Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

«Місто дбає про всіх киян і терміново надає підтримку в надзвичайних ситуаціях. Я особисто перевірив умови тимчасового проживання евакуйованих мешканців, яких відселено з будинку в готель-гуртожиток Київського національного університету ім. Т. Шевченка. Житло, яке отримали постраждалі, обладнано всім необхідним, досить комфортне і дуже чисте. Люди мають постільну білизну, їм вже надали посуд, вирішене питання з харчуванням. Поспілкувавшись із ними, відразу запитав, яка ще допомога потрібна в цю хвилину. У відповідь почув, що люди вдячні за підтримку, але мріють якнайшвидше повернутись у власне житло», – розповів Олександр Спасибко.

Він зазначив, що період відселення стане остаточно відомий після висновків експертизи будівельної лабораторії. Та підкреслив, що ведеться укріплення перекриттів будинку, щоб запобігти подальшому обвалу.

«Всі мешканці сьогодні мали можливість зайти в свої квартири та у супроводі рятувальників забрати всі необхідні речі та документи», – додав заступник голови КМДА.

За словами голови Голосіївської РДА Наталії Бондар, нарахування за комунальні послуги цим мешканцям призупинені.

Нагадаємо, що вчора, 26 липня, у житловому будинку на вул. Бурмистенка, 12 стався вибух. Причини виникнення події з’ясовуються. Національною поліцією розпочате кримінальне провадження. Також на місці події чергують представники поліції, щоб не допустити сторонніх осіб до небезпечних приміщень і захистити квартири від мародерів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]