Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На заводі «Енергія» модернізують два котлоагрегати та замінять електрофільтри – Петро Пантелеєв

11 серпня 2017 року, 16:09

На сміттєспалювальному заводі «Енергія» триває реконструкція обладнання: модернізація котлоагрегату № 2 із заміною електрофільтру. У планах також і модернізація котла № 1. Проведення цих робіт допоможе вирішити екологічні питання, пов’язані з роботою підприємства. Про це заявив в інтерв’ю виданню «КиевВласть» заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він також зауважив, що за два попередні роки вже вдалося відремонтувати котлоагрегати № 3 і № 4. 

«У рік в Києві утворюється близько 1,2 млн тонн сміття, близько 30% від цієї кількості спалюють на заводі «Енергія». Два роки тому ми почали реконструкцію обладнання цього заводу. За 2015-2016 роки ми здійснили модернізацію котлоагрегатів № 3 і № 4, на яких замінили електрофільтри. Загальна вартість робіт – 49,1 млн грн. Цього року вже приступили до аналогічних робіт на котлоагрегаті № 2. Вартість робіт на цей рік – близько 11 млн грн. У планах також і модернізація котла № 1», – повідомив заступник голови КМДА.

За словами Петра Пантелеєва, також здійснюється проектування установки сучасної системи очищення димових газів.

«Наступного року після затвердження проекту плануємо розпочати роботи і закінчити їх у 2020-му році. Після цього завод «Енергія» буде абсолютно таким самим, як найсучасніші заводи Європи», – поділився планами представник муніципалітету.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]