Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко про рейтинг «The Economist»: «Київ – єдине місто в країні, яке показує позитивну динаміку розвитку»

18 серпня 2017 року, 11:24

Київ в усі роки незалежності був і залишається лідером демократичних перетворень в Україні. Столиця змінюється, перетворюється і йде вперед, ми робимо її європейським містом. Але, на жаль, ситуація в столиці відрізняється від загальної ситуації в країні і сприйнятті її іноземними експертами. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю газеті «Факти», коментуючи рейтинг комфортних для життя міст, який склав «The Economist».

Він зазначив, що в порівнянні з 2016 роком, Київ залишився на тому ж місці в рейтингу (131-ому), а в порівнянні з 2015-м піднявся на одну позицію (зі 132-го місця).

«Рейтинг комфортності міст «The Economist» складається в п’яти категоріях – стабільність, охорона здоров’я, культура й екологія, освіта та інфраструктура. У кожній категорії експерти виставляють кілька оцінок, із яких визначається середнє в категорії, а потім – сумарний рейтинг міста. Важливість кожної категорії для життя людини – різна, що враховують аналітики журналу. Так, стабільність у місті, на думку експертів, займає 25% сумарного рейтингу. Вони переносять ситуацію на сході нашої країни на столицю, тому, незважаючи на спокій і безпеку на вулицях нашого міста, тут ми маємо низьку оцінку – 35 балів», – зауважив Віталій Кличко.

Мер підкреслив, що на його думку, цей рейтинг – проекція оцінки експертами того, що відбувається в країні, ситуації в Україні.

«Адже війна на Донбасі – не в Києві. А вона названа однією з причин. Проблеми в економіці? Київ якраз єдине місто в країні, яке показує позитивну динаміку розвитку. Де і безробіття майже немає, і інфраструктура відновлюється активними темпами, і запроваджуються інновації для прозорості процесів управління», – наголосив Віталій Кличко.

Окрім того, мер зауважив, що у категорії освіти у Києва 75 балів зі 100, але, на думку британських експертів, ця категорія важлива лише на 10%.

«У нас багато висококласних державних і приватних шкіл, а кожен четвертий студент України – вчиться у столиці. Ми цим пишаємося – в Києві виростає майбутнє нашої країни», – зазначив мер Києва.

Отже, повідомив Віталій Кличко, при всій повазі до видання, критерії дослідження, яке відображає мирний час, не зовсім підходять для переломного етапу, на якому перебуває сьогодні Україна.

«А Київ в усі роки незалежності був і залишається лідером демократичних перетворень в Україні. Київ змінюється, перетворюється і йде вперед, ми робимо його європейським містом. Але ситуація в столиці, на жаль, відрізняється від загальної ситуації в країні і сприйнятті її іноземними експертами», – підкреслив мер Києва.

Він додав, що посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф також заявила, що їй «важко погодитися» з низькою оцінкою Києва в рейтингу комфортних для життя міст. На її думку, завдяки реформам Київ розвивається і не повинен втрачати позиції в рейтингу.

«Окрім того, за рейтингом вартості життя Київ входить у 10-ку найбільш привабливих міст світу, тому запрошуємо експертів «The Economist» у гості і ми доведемо їм, що Київ – одне з найкращих міст у світі!», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]