Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми почали звільняти співробітників, які вимагають гроші за парковку»

18 серпня 2017 року, 12:11

 

Столична влада почала проводити рейди по парковках, на багатьох із яких досі стоять співробітники КП «Київтранспарксервіс» і під різними приводами намагаються виманити у водіїв готівку. Ми вже звільнили понад 20 таких «помічників». І дуже сподіваємося на ефективну співпрацю з правоохоронцями, які повинні виконувати свою роботу і припиняти таке шахрайство на парковках. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю газеті «Факти».

Віталій Кличко наголосив, що Київ першим серед українських міст зробив важливий крок – ввів повністю безготівковий розрахунок в оплаті за парковку.

«Ми зробили це, щоб припинити обіг тіньових грошей у цій сфері. Тепер сплатити за парковку можна тільки через паркомат, за допомогою СМС, мобільного додатка або купити місячні талони на парковку. Вони з 10 серпня продаються в кіосках продажу преси, а також в інформаційних кіосках», – зазначив Віталій Кличко.

Мер зауважив, що столична влада зробила перший крок у реформуванні сфери паркування і ще існує багато проблем. Насамперед, це відсутність закону щодо впорядкування паркування, який ухвалений тільки в першому читанні. Адже сьогодні міська влада не має права оштрафувати безвідповідального водія, який залишив свою машину, або евакуювати авто.

«Але ми не стали чекати ідеальних умов і почали вирішувати проблеми на рівні своїх повноважень», – наголосив мер Києва.

«Так, ми прекрасно розуміли, що паркувальники, які раніше клали собі в кишеню тисячі «легких» грошей щодня, так просто не здадуться. Тому співробітники профільного департаменту КМДА почали проводити рейди по парковках. І, дійсно, на багатьох парковках стоять співробітники КП «Київтранспарксервіс» і нахабно під різними приводами намагаються виманити у водіїв готівку, – наголосив Віталій Кличко. – Іноді ці люди можуть представлятися інспекторами, контролюючими оплату, однак у інспекторів інша уніформа і в їхні функції не входить збір грошей! Ми вже звільнили понад 20 таких «помічників». Але цього мало і ми дуже сподіваємося на ефективну співпрацю з правоохоронцями, які повинні виконувати свою роботу і припиняти таке шахрайство на парковках. Ще раз нагадую, що відтепер ніхто не має права брати готівку за парковку, і закликаю водіїв не давати грошей аферистам».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]