Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кінотеатр «Братислава» переобладнають під «Інноваційний Центр розвитку підприємництва»

28 серпня 2017 року, 17:16

Громадська організація «Київський IT-кластер» (KITC) спільно з Київською міською державною адміністрацією розробили проект «Інноваційного Центру розвитку підприємництва» з робочим простором, лабораторіями та навчальними програмами. Облаштувати Центр планують у будівлі кінотеатру «Братислава».

Як зазначає перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, міська адміністрація виступає правовим гарантом і контролюватиме виконання всіх прописаних договором умов. Представники КМДА та Оболонської РДА також увійдуть до ради експертів при KITC. Щодо «Київського IT-кластеру» – він вже має попередні угоди з IT-компаніями про підтримку запуску першої черги, яка обійдеться приблизно в 100 тисяч доларів. Окрім приватних інвестицій, KITC розраховує на локальні грантові програми, гранти COSME Європейської комісії на розвиток кластерів та інфраструктури.

Кінотеатр розташований біля Оболонської набережної та побудований близько 40 років тому. Зараз будівля кінотеатру знаходиться у важкому стані. Бюджет проекту попередньо оцінюють у 700 тисяч доларів. Після ревіталізації кінотеатр функціонуватиме, а власне будівля залишиться у комунальній власності міста. Відкритий у ньому Центр планують використовувати для популяризації підприємницької культури із залученням молоді для розвитку власних проектів місцевого та міжнародного рівнів. Також тут планують проведення освітніх заходів і створення соціальних умов для розвитку молодих підприємців і виведення українських проектів на міжнародний рівень через залучення компетенцій і бізнес-акселераторів Європи та Ізраїлю.

Загальна площа приміщень «Братислави» становить 3 044 кв. м, із яких під кінотеатр виділять 620 кв. м. Кінотеатр віддадуть у розпорядження КП «Київкінофільм», яке організовуватиме покази фільмів, буде проводити тематичні заходи і направляти в Центр підприємництва проекти в галузі кіномистецтва. Із підприємством уже підписано відповідну угоду. На площі, що залишилася, планується створити соціальний коворкінг, де 10% місць безкоштовно віддадуть талановитій молоді Києва – під місця для роботи стартапів, креативний простір для випускників центру, конференц-зали та навчальні аудиторій, IoT-лабораторію та FabLab, стартап-алею і демозону проектів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]