Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська влада активно підтримує підприємців

04 вересня 2017 року, 11:08

 

У 2016 році до бюджету Києва від приватних підприємців надійшло майже 20 мільярдів гривень – це вдвічі більше, ніж у 2014-му. Це пов’язано зі створенням у столиці сприятливих обставин для малого та середнього бізнесу, розповів перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс у ефірі «Обозревателя».

«Не так давно був підписаний Меморандум про співпрацю з Радою бізнес-омбудсмена. Це поважна організація, що відстоює права представників бізнесу, тож задля плідної співпраці ми маємо до них прислухатися. Ми опрацьовуємо всі скарги, що надходять, і враховуємо їх у подальшій праці. На щастя, таких небагато», – зазначив перший заступник голови КМДА.

Корупція шкодить не тільки економічній ситуації, а й репутації столиці, тому це найбільш пріоритетна проблема, переконаний Геннадій Пліс.

«Для розвитку підприємництва необхідно подолати корупцію. Сьогодні це наша головна задача. Саме відсутність корупції дасть новий поштовх розвитку малого та середнього бізнесу. Це приверне увагу підприємців, закордонних та українських інвесторів. Враховуючи те, що на внутрішньому ринку не так багато коштів, то гроші інвесторів будуть доречними», – зауважив Геннадій Пліс.

На його думку, у Києві багато перспективної молоді з великим потенціалом, але за відсутності підтримки та необхідних знань вони не можуть повністю реалізуватися.

«Влада створює коворкінгові центри, що допоможуть розвиватись інноваційному підприємництву. Один такий центр уже працює за адресою: Хрещатик, 10, а в майбутньому з’являться ще два – у приміщенні нинішнього кінотеатру «Братислава» та на вулиці Ярославів Вал, 33. У цих центрах навчатимуть маркетингу, бухгалтерії, допоможуть вийти на міжнародні ринки, знайти інвесторів та ініціювати стартапи. Це саме те, що необхідно для успішного розвитку бізнесу та формування прибутку», – підсумував перший заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]