Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У липні аудитори попередили порушень на понад 34 млн грн

07 вересня 2017 року, 16:04

За липень завдяки врахуванню рекомендацій спеціалістів Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту вдалося заощадити у вигляді повернутих коштів, зменшення ціни закупівель, коригування кошторисів на ремонт, коригування актів виконаних робіт 34 млн. грн. У січні-липні поточного року ця цифра склала 167 млн грн. Зокрема, внаслідок аналізу тендерів попереджено втрат на суму 1,5 млн грн (у січні-липні 2017 року – 45 млн грн). Про це з посиланням на дані оперативної звітності повідомляє перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Крім того, зазначає він, проведено 2 внутрішні аудити на підприємствах, установах та організаціях комунальної форми власності м. Києва (в тому числі у січні-липні 2017 року – 32), за результатами яких встановлено фінансових порушень на суму 2,8 млн грн (у січні-липні цього року – на 305,5 млн грн).

«Кількість перевірок з порушеннями, особливо на великі суми, зменшується. Це означає, що ми виконали одне з основних завдань, яке стоїть перед аудитом – попередження зловживань, – повідомляє Геннадій Пліс. – Це означає, що ми успішно боремося з корупцією, ведемо виважену політику, яка дає видимі результати», – наголошує перший заступник голови КМДА.

Керівник профільного департаменту Оксана Колтик погоджується: пріоритетним завданням внутрішнього аудиту у КМДА є запобігання втратам комунальних ресурсів Києва.

«Також ми маємо забезпечувати попередження інших порушень фінансово-бюджетної дисципліни, а у разі їх виникнення – повне повернення коштів та усунення порушень», – зауважила вона.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]