Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Музей Ханенків презентує найбільшу в Україні збірку польського живопису 18-го – початку 20 століття «Малярство польське»

15 червня 2017 року, 13:06

Музей Ханенків презентує найбільшу в Україні збірку польського живопису 18-го – початку 20 століття на виставці «Малярство польське» у рамках проекту «Європейський вимір». Про це повідомляють у Департаменті культури КМДА.

В експозиції представлять роботи таких авторів: Ян Матейко, Яцек Мальчевський, Генрік Семирадський, Ольга Бознанська, Владислав Бакалович, Войцех Коссак, Юзеф Мегоффер. Ці імена добре відомі знавцям європейського живопису, але досі залишаються переважно незнайомими для українського глядача.

Колекція належить Львівській національній галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького, яка жодного разу не експонувалася а ні в Києві, а ні в інших містах України. Тож сьогодні мешканці столиці та гості міста зможуть вперше побачити понад 20 полотен на історичні, релігійні, алегоричні теми, портрети та пейзажі.

Куратор виставки – Олена Живкова, заступник генерального директора Національного музею мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків.

Захід триватиме до 3 вересня.

Місце проведення: вул. Терещенківська, 15, виставкові зали Західної колекції Національного музею мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків.

 

Довідково.

Проект «Європейський вимір» започатковано Національним музеєм мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків у 2012 році з метою популяризації європейської художньої спадщини, що зберігається у музеях України. У рамках проекту вже відбулися виставки «100 шедеврів», де презентували твори європейського живопису з дев’яти міст України, та «Скарби баронів де Шодуар» – виставка європейського живопису з Житомирського краєзнавчого музею.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]