Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Бюджет Києва на 2017 рік передбачає суттєве збільшення фінансування охорони здоров'я та освіти»

02 грудня 2016 року, 20:21

Бюджет Києва на 2017 рік передбачає суттєве збільшення фінансування галузей охорони здоров'я та освіти. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ».

«Розуміючи, що стан системи охорони здоров'я не дуже задовільний, ми додатково збільшили фінансування на 3,8 млрд. грн», – сказав він. Крім того, додав столичний голова, на потреби освіти в Києві будуть додатково спрямовані 2,8 млрд. грн.

«Освіта наших дітей також є одним з пріоритетних напрямків. Ми будуємо більше дитячих садків, шкіл, підвищуємо заробітну плату вчителям», – додав Віталій Кличко. Він також наголосив, що перед столичною владою стоїть завдання  – щоб черг до дитячих садків не було.

Віталій Кличко висловив сподівання, що в середині грудня столичний бюджет на 2017 рік буде ухвалений Київрадою. Мер також нагадав, що  цьогорічний бюджет був перевиконаний за рахунок прозорості  надходжень і використання коштів, а також – завдяки упередженню низки корупційних схем. Крім того, додав мер, збільшити надходження в бюджет 2016-ого року вдалося завдяки запровадженню програми Smart City, а також проведенню відкритих тендерів та аукціонів.

Мер додав, що столична влада зацікавлена у тому, щоб бізнес працював відкрито та сплачував податки, а комунальні підприємства працювали ефективно. За словами Віталія Кличка, низку комунальних підприємств вдалося вивести із збиткового стану та зробити їх прибутковими.

Віталій Кличко додав, що бюджет столиці на наступний рік планується збільшити в порівнянні з цьогорічним. Зокрема, за рахунок нової нормативної грошової оцінки на землю, яка запрацювала в цьому році на повну потужність.

«Ми отримаємо набагато більше доходів до бюджету. І це тільки початок», – зауважив Віталій Кличко.

Мер підкреслив, що громада міста також залучена до формування бюджету і може пропонувати свої проекти. Кличко додав, що втілюється так званий «Бюджет участі», на який в бюджеті столиці пропонується виділити 50 мільйонів гривень.

«Це – гроші на проекти, які запропонують для міста кияни», – підкреслив столичний голова.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]