Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «При формуванні Держбюджету на 2018 рік повинні бути враховані інтереси Києва»

26 вересня 2017 року, 16:22

При формуванні Державного бюджету на 2018 рік повинні бути враховані інтереси Києва і я радий, що сьогодні депутати Київради підтримали «Звернення Київської міської ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо справедливого розподілу податку на доходи фізичних осіб між державним бюджетом та бюджетом міста Києва». Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в коментарі журналістам після ухвалення відповідного рішення.

«Зараз формується бюджет наступного року. Я переконаний, що при формуванні Держбюджету повинні бути враховані інтереси нашого міста. Київ – це не тільки візитівка України, а й місто з особливим статусом. Якщо ми говоримо про децентралізацію, то ми повинні не тільки декларувати, а й робити все, щоб децентралізація була реальною», – наголосив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що з бюджету Києва вилучають 60% ПДФО, в той час як в інших міст – 40%. «Це дискримінаційна норма. Адже на виконання функцій столиці нам потрібні кошти. Нам потрібні гроші, щоб будувати нові школи і дитсадки, щоб ремонтувати дороги, будувати нові станції метро. Ми не просимо грошей, ми кажемо: не забирайте кошти у Києва і це дасть можливість для розвитку нашої столиці! І я дуже радий, що сьогодні депутати Київради підтримали звернення до Верховної Ради і до Кабінету Міністрів щодо справедливого розподілу податку на доходи фізичних осіб між державним бюджетом та бюджетом міста Києва», –зазначив Київський міський голова.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]