Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Для добудови Подільського мосту інвесторам потрібні гарантії від держави

27 вересня 2017 року, 12:17

Міська влада впритул наблизилася до вирішення питання завершення будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу – потенційний інвестор готовий вкласти гроші у міст під державні гарантії. Про це в інтерв’ю виданню 44.ua повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«Насправді у 2019 році вже буде 40 років, як будують міст. Я сподіваюся, що нам вдасться його закінчити, зважаючи на те, що цього року ми відновили будівництво, виділивши 1,2 млрд грн. За весь час на міст було витрачено близько 5 млрд грн, проте для завершення будівництва потрібно ще 7 млрд грн. З цього приводу ми зараз працюємо з державною владою, яка могла б допомогти у фінансуванні робіт, а також з потенційним інвестором – Німеччиною. До речі, вона готова вкласти гроші в міст у тому випадку, якщо ми надамо державні гарантії щодо повернення коштів», – повідомив посадовець.

За його словами, мостовий перехід буде у будь-якому разі побудований до 2021 року. Головне питання, яке стоїть перед владою міста сьогодні, – це перепланування проекту, оскільки ті моделі, які в ньому закладені, застарілі.

«Зараз проектувальники займаються техніко-економічним обґрунтуванням (ТЕО) щодо мосту. Вирішується, куди він буде виходити: на Набережну, на Нижній і Верхній Вал або, може, в іншому напрямку. Орієнтуємося, що ТЕО з'явиться до кінця року», – розповів перший заступник голови міськдержадміністрації.

Що стосується варіантів використання мосту, то, за словами першого заступника голови КМДА, міська влада як один із варіантів розглядає можливе встановлення плати за проїзд. Наприклад, проїзд мостом може бути безкоштовним для киян, проте – платним для авто з інших міст.

«Крім того, я б хотів, щоб фури, які заїжджають в місто, також платили за в'їзд, оскільки ми не транзитне місто, через яке вони повинні їхати і «вбивати» наші дороги. Або держава буде це нам компенсувати, або ми повинні мати право брати плату за проїзд фур нашими дорогами. Зараз ми обговорюємо це питання», – підсумував Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]