Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Зараз ми купуємо 40 польських трамваїв Pesa, а в планах – запустити їх виробництво в Києві»

29 вересня 2017 року, 10:16

Ми купуємо 40 польських трамваїв Pesa і ще 7 львівських, заводу «Електрон». Це високотехнологічний європейський транспорт із низькою підлогою, кондиціонерами, відеоспостереженням та Wi-Fi. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю виданню «Новое время».

«У Києві курсують 400 трамваїв, 90% з них старше 30 років. Виходить, що трамвайний парк, як мінімум ті ж 30 років не оновлювався. Так, ми купуємо 40 польських трамваїв і ще 7 львівських, заводу «Електрон». Це високотехнологічний європейський транспорт із низькою підлогою, кондиціонерами, відеоспостереженням та Wi-Fi. Також закупили 60 автобусів МАЗ, що відповідають сучасним вимогам», – підкреслив Віталій Кличко.

Щоб повністю оновити транспортний парк, наголосив мер Києва, потрібно купити ще 165 нових трамваїв, понад 230 автобусів, 230 тролейбусів.

«Тобто, в три-чотири рази більше, ніж придбали зараз. За найскромнішими прогнозами, потрібно ще років п’ять, щоб купити новий транспорт», – зауважив Віталій Кличко.

«І відкрию невеличку таємницю. Справа в тому, що коли я їздив на польський завод Pesa, то домовився з керівництвом компанії, що в Києві вони відкриють свій завод – спочатку великовузлового складання, а в планах – запустити повний цикл виробництва», – зазначив мер Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]