Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Театр на Подолі отримав сертифікат про введення в експлуатацію

03 жовтня 2017 року, 18:01

Сьогодні, 3 жовтня, керівництво Театру на Подолі отримало від Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) сертифікат, який засвідчує відповідність закінченого будівництвом об’єкту проектній документації та підтверджує його готовність до експлуатації.

Сертифікат виданий на підставі акта готовності об’єкта до експлуатації від 27 вересня 2017 року.

«Ми пройшли великий шлях до цього моменту. Півроку працювала робоча група, серед членів якої і представники театру та меценатів, і громадських та професійних організацій. Наприкінці квітня робоча група дійшла рішення щодо необхідності проведення експертизи та відповідності будівлі театру Державним будівельним нормам та правилам безпеки. Експертиза проведена, 21 вересня було отримано позитивний висновок. Ми дуже сподівалися, що Театр запрацює цьогоріч і сьогодні я радий повідомити про те, що тепер Театр має відповідний сертифікат від ДАБІ», – зауважив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Він нагадав, що, зокрема, до складу робочої групи увійшли представники ГО «Громада Андріївського узвозу», Національної спілки архітекторів, Українського товариства охорони пам’яток, Інституту проблем сучасного мистецтва, Києво-Могилянської академії, спілки театральних діячів, ліги екскурсоводів Києва.

«Як я і казав, тепер на наступний рік ми маємо ще одну сучасну локацію для проведення «Гогольфесту», – сказав Олексій Резніков.

Він додав, що це технологічно-досконалий театр європейського зразка, який спроектовано і побудовано з урахуванням потреб всіх людей – від обладнаних вбиралень і облаштування перших рядів і ліфтів для людей з інвалідністю до візуальної проекції тексту вистав для людей з вадами слуху, є шрифт Брайля у ліфтах, новітня система пожежної безпеки, компактна і зручна сцена-трансформер, де передбачено роботу зі складною сценографією. У театрі створено унікальні для України технічні умови для роботи зі світлом та відеозображенням, не кажучи вже про стильний лаконічний дизайн, в якому витримано інтер'єр.

Будівництво виконане за рахунок меценатських коштів, проте Театр залишається у власності територіальної громади міста Києва.

Нагадаємо, кошторис будівництва театру із залом на 240 місць становить близько 130 млн грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]