Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Завдяки новому капітально відремонтованому приміщенню художня школа у Святошинському районі зможе приймати до 350 учнів»

20 жовтня 2017 року, 13:54

Мер Києва Віталій Кличко відвідав відкриття Київської дитячої художньої школи № 5 у Святошинському районі, яка отримала нове капітально відремонтоване приміщення із великою виставковою залою та сучасними класами для заняття творчістю.

Віталій Кличко наголосив, що завдяки новому приміщенню у школі вже навчається майже 250 дітей, а згодом їхня кількість збільшиться до 350.

«Раніше у цьому приміщенні на вул. Стуса розміщувався ЖЕД. Тепер же у цю будівлю після капітального ремонту переїхала художня школа, заснована іще у 1978 році. І завдяки новому приміщенню і створеним умовам тут зможуть навчатися близько 350 учнів. І це дасть можливість залучити більшу кількість дітей району та міста до мистецької освіти», – зазначив Віталій Кличко під час відкриття школи.

Мер столиці оглянув класи малювання, декоративної композиції та скульптури, і зазначив, що проведені ремонтні роботи відповідають сучасним вимогам.

«Ремонт виконаний якісно, однак я попросив відповідальних осіб внести певні корективи, зокрема – поставити сучасні ролети на вікна замість металевих решіток», – розповів Віталій Кличко.

Мер столиці також поспілкувався з учнями і викладачами школи, та сфотографувався з ними на згадку. Учні подарували Віталію Кличку на згадку про відвідування школи картину із зображенням панорами Києва.

Київська дитяча художня школа № 5 – єдиний у Святошинському районі заклад, який надає дітям початкову художню освіту. До школи приймають дітей з 10 років на основі конкурсного відбору. Цього року конкурс при вступі до школи складає від 3 до 5 дітей на 1 місце.

У новому приміщенні школи було створено 12 окремих класів, актово-виставкова зала, організовано кімнати для адміністративного персоналу, вчительська, є допоміжні приміщення для збереження реквізиту, обладнано 4 вбиральні з урахуванням вимог маломобільних груп населення.

Вхідна група закладу оснащена пандусом, а в будівлі повністю оновлені електромережі і встановлено LED-освітлення.

Віталій Кличко також сьогодні відвідав дитячий садок № 585 в Оболонському районі, якістю виконання робіт в якому залишився незадоволеним після нещодавньої інспекції.

«Я висловив претензії до облаштування території ДНЗ, ремонтних робіт всередині, якості меблів та іншого. Також доручив перевірити ефективність використання коштів. У мене багато запитань було і до голови району, і до підрядників, які тут працювали», – зазначив мер.

Він зауважив, що сьогодні зміг переконатися, що підрядники виправили недоліки, і тепер дитячий садок відповідає сучасним стандартам.

«Ми маємо відкривати сучасні та безпечні об’єкти, якими ми можемо пишатися, і куди батьки зможуть без остраху віддавати своїх дітей. І тепер дитячий садок 585 відповідає цим вимогам – за короткий час там виправили все, що не відповідало стандартам. Впевнений, що тепер кожен із батьків, які віддадуть дітей до цього садочка, будуть задоволені умовами, в яких навчатимуться їхні діти. Із наступного тижня садок вже працюватиме», – наголосив Віталій Кличко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]