Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Під час профілактичної акції до Дня боротьби з раком молочної залози в медзакладах столиці пройшли обстеження понад 3000 киянок – Валентина Гінзбург

25 жовтня 2017 року, 15:59

Під час дводенної профілактичної акції, організованої в медичних закладах столиці до Всеукраїнського дня боротьби з захворюванням на рак молочної залози, обстежено 3244 жінки. Про це повідомила виконуючий обов'язки директора Департаменту охорони здоров’я Валентини Гінзбург.

Киянки мали змогу проконсультуватися з терапевтами, лікарями-онкологами, мамологами, хірургами, гінекологами, пройти діагностичні процедури та зробити необхідні аналізи.

«Патологічні зміни було діагностовано у 565 жінок. У 96 з них лікарі запідозрили рак молочної залози, в трьох – діагностували меланому» – розповіла Валентина Гінзбург.

За її переконанням такі результати красномовно свідчать про надзвичайну необхідність проведення в столиці подібних Днів здоров’я.

«Всі добре розуміють, що про своє здоров’я необхідно піклуватися. І водночас, у більшості не вистачає на це часу. Різноманітні оздоровчо-профілактичні акції, що організовує Департамент охорони здоров’я – це наполегливе запрошення від медиків прийти і в зручному форматі безкоштовно отримати профільну консультацію», – зазначила Валентина Гінзбург.

Вона окремо закликала чоловіків підтримати своїх сестер, матерів, дружин та подруг: «Нерідко, жінки, які оточують вас, у щоденних справах залишають питання свого здоров’я «на потім». А це саме той випадок, коли ви можете потурбуватися про них. Переконайте їх відвідати лікаря, сходіть з ними на профілактичний прийом, підтримайте їх! Вони цього варті!».

За словами Валентини Гінзбург різноманітні оздоровчі акції Департамент намагається проводити регулярно.

Нагадаємо, що під час останньої акції, яка відбулася 13 жовтня з нагоди Дня Тромбозу, лікарів відвідали понад дві тисячі киян та гостей столиці.

 

Довідково: Смертність від онкологічних захворювань посідає друге місце у структурі причин смерті в місті Києві. Головною проблемою протиракової боротьби є низький рівень діагностики раку на ранніх стадіях. Коли хвороба виявляється вже у занедбаній формі, надати ефективну допомогу і забезпечити стійке одужання хворого практично неможливо. Рак молочної залози в Україні діагностується на занедбаних стадіях у чверті пацієнток, половина з них помирає вже протягом першого року. Після встановлення діагнозу на початкових стадіях і правильно проведеного лікування пацієнтки живуть більше 25 років!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]