Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Будівництво біля «Південного» вокзалу ледь не призвело до екологічної катастрофи – «Київводоканал»

26 жовтня 2017 року, 13:13

22 жовтня під час будівельних робіт на вул. Георгія Кірпи, 2-б біля залізничного вокзалу «Південний» забудовник залив бетоном каналізаційний колектор діаметром 800 мм. У зв’язку з цим нормальне технологічне функціонування міських каналізаційних мереж порушилось. Фахівці «Київводоканалу» оперативно відреагували на ситуацію і вже четверту добу роблять усе, щоб не допустити екологічної катастрофи у місті.

«З метою недопущення залиття стічними водами прилеглих будівель, зокрема залізничного вокзалу «Південний», який і так було частково підтоплено, привокзального поштамту та інших будівель і споруд, силами працівників аварійних бригад «Київводоканалу», із залученням спеціальної техніки, було терміново організовано роботи з локалізації аварійної ситуації та облаштовано перекачування стічних вод за тимчасовою схемою», – розповів заступник головного інженера управління каналізації м. Києва Андрій Кобзар.

Зазначимо, що будівництво проходить без погодженої «Київводоканалом» проектної документації та без виклику представників перед початком земляних робіт. Облаштування буронабивних паль діаметром 630 мм проводяться на замовлення ТОВ «Полюс Центр» (підрядна організація – ТОВ «КДД Інжиніринг»).

Представники «Київводоканалу» звернулися до Держархбудінспекції та Національної поліції з вимогою припинити незаконне будівництво та притягти порушників містобудівного законодавства до відповідальності. Питання про отримання компенсації за збитки, завдані забудовником, буде вирішуватись у судовому порядку. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]