Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ухвалення закону про паркування дозволить залучити інвесторів для будівництва паркінгів та впорядкувати трафік у місті»

03 листопада 2017 року, 18:18

 

Ухвалення Верховною Радою закону щодо реформування сфери паркування транспортних засобів дозволить залучити інвесторів для будівництва паркінгів у столиці та впорядкувати трафік у місті. Про це в ефірі телеканалу «112» заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Я сподіваюсь, що найближчим часом парламент у другому читанні ухвалить закон № 5364, який наведе лад із паркуванням автомобілів.  І безвідповідальні водії не зможуть безкарно залишати свої автівки де завгодно, блокувати проїзд транспорту та прохід пішоходів. Але поки цей закон не ухвалений, ми не можемо ні евакуйовувати автомобілі, ні штрафувати їхніх власників за порушення правил паркування», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що ухвалення цього закону також дозволить суттєво збільшити надходження у бюджет міста.

«Ми також завдяки ухваленню цього закону зможемо впорядкувати трафік у місті та заповнити паркінги, більша частина яких стоять напівпорожні. Адже водії часто діють за принципом: навіщо сплачувати за паркування, якщо я можу залишити своє авто де завгодно і безкоштовно, і мені нічого за це не буде?» – зауважив міський голова.

Віталій Кличко додав, що серед іншого закон дозволить стимулювати інтерес інвесторів вкладати кошти у будівництво наземних та підземних паркінгів у місті.

«А це у свою чергу також дозволить залучити додаткові кошти до бюджету столиці. І ми вже маємо багато проектів, які чекають на реалізацію», – наголосив мер столиці.

За словами Віталія Кличка, Київ має рухатися до практики, за якою пересуватися центром міста на громадському транспорті буде швидше та дешевше, аніж на особистому автомобілі.

«Ми не повинні винаходити велосипед, а маємо переймати досвід світових столиць, де в’їзд до центру міста – недешеве задоволення. Натомість пересуватися комфортним громадським транспортом – швидше та дешевше. І ми закуповуємо сучасні трамваї, тролейбуси та автобуси, які працюватимуть на маршрутах громадського транспорту столиці, та плануємо створювати перехоплюючі паркінги на в’їздах до Києва», – зазначив  Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]