Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Житлово-комунальна інспекція перевірить підготовку будинків до зими та дотримання графіків гідравлічних випробувань

26 травня 2016 року, 17:39

Житлово-комунальна інспекція в місті Києві перевірить стан житлових будинків у рамках початку підготовки міста до зими. Відповідне доручення дав сьогодні інспекторам заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час засідання оперативного штабу з питань підготовки до зими.

Житлово-комунальні інспектори діятимуть як в зоні відповідальності ЖЕКів, так і теплопостачальних організацій – ПАТ «Київенерго» та ТОВ «Єврореконструкція».

«Підготовка житлового фонду до опалювального сезону важливе й складне завдання, особливо зважаючи на стан будинків, їх експлуатаційний вік. Тому цю роботу ми починаємо завчасно та хід її проведення будемо ретельно контролювати. Наразі інспектори займаються перевіркою проведення гідравлічних випробувань тепломереж, дотриманням термінів та графіків тощо. Допоки ми не можемо відмовитися від відключення гарячої води через тестування мереж, ми, принаймні повинні зробити так, аби ці періоди проходили з мінімальними незручностями для мешканців», – підкреслив Петро Пантелеєв.

За словами заступника голови КМДА, «сьогодні 60-80% тепломереж зношені, що спричинює значну кількість аварійних ситуацій. Однак ми повинні зробити так, аби кияни, які сплачують немалі кошти за гарячу воду, отримували її. Є об’єктивні причини для перерви гарячого водопостачання – це аварії та проведення випробувань. Але немає жодних причин, коли послуга не відновлюється кілька тижнів чи місяць. Саме за цим слідкуватимуть наші інспектори».

У ході підготовки будинків до зими інспекція перевірятиме підвали, стан інженерних мереж, входи в будинки та інше.

«Усі зауваження стануть підставою для службових перевірок та покарань відповідальних осіб», – зауважив Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]